5 Kafeer i og rundt gamlebyen

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i området. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden. I og rundt gamlebyen finner du flere koselige kafeer hvor du kan ta en pause, nyte noe godt å spise og drikke.

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/restaurant-og-uteliv/cafe/

1.Mormors Café

Mormors Café ligger i Gamlebyen i Fredrikstad. Det leveres en innholdsrik meny til lunch hver eneste dag,året rundt. Menyen er bestående av deilige retter laget av lokale råvarer med fokus på gode smaker og godt håndverk. Kakedisken fylles opp hver eneste dag med Mormors gode fristelser.

Cafeen kan ta i mot grupper, med tilpasset meny, både på dagtid og kveldstid, i uteserveringen og på gateplan. 

Mormors er en lokal aktør som verdsetter de lokale matproduktene som man omgir seg med i Østfold og Oslofjordregionen. Mormors Café er en fairtrade merket bedrift.

http://www.mormorscafe.com/

2.Café Magenta

Vakkert beliggende kafé på Bastion5 – Gamlebyens sydlige spiss. Café Magenta er kulturkafeen og møtestedet for konserter, kunst, vafler, lunsj, middag, gode samtaler, fest og feiring. I det gamle Slaveriet fra 1731 får du personlig service og en rustik meny. 

Café Magenta tilbyr også sjarmerende og hyggelige lokaler til utleie for små – og mellomstore grupper.

cafemagenta.no

3.Aktivitetsbyen Café

Koselig kafe med en romslig og solrik terrasse rett ved kongstenhallen og kongstenbadet. Barnevennlig området med lekeplass og minigolfbane. Vi serverer lunsj og middagsretter, samt buffet og koldtbord til lukkede selskaper (vi tilbyr også catering-). Alle rettigheter i baren.

Vi har kapasitet til ca 50 personer inne + ca 70 personer ute.

aktivitetsbyen.no/kafe

4.Gamlebyen Kulturhus

Café med et fargerikt og tiltalende interiør midt i hjertet av Gamlebyen. Drives som et helårs kulturhus basert på frivillighet med konsertsal, scene og kafé med uteservering i hagen i sommerhalvåret.

http://gamlebyenkulturhus.no/

5.Råde Bakeri og konditori

Råde Bakeri er bakeri, konditori og cafe og holder til i Gamlebyen.

Her kan man nyte en god kopp kaffe, lune lunsjretter, bakverk og fristende kaker. Det er godt med sitteplasser inne, og uteplasser i sommersesongen.

Råde Bakeri & Konditori er en håndverksbedrift som ble grunnlagt i 1933, og de siste tiårene har de utvidet med flere butikker som er sentralt plassert i Østfold.

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/restaurant-og-uteliv/cafe/?tlp=2143903&name=Rade-Bakeri-og-konditori–Gamlebyen