Book Tennis

Banen er stengt for vinteren.

Tennis

Mulighet for leie av tennisracket og kjøp av 3pk tennisballer

TENNIS

Vår tennisbane er inngjerdet og full størrelse. Banedekket er kunstgress. Tennisracket kan du leie hos oss. Tennisballer får du kjøpt til kr 99,- / 4 pack.

TENNIS KAN SPILLES AV ALLE

Kampene utkjempes enten én mot én (single), eller to mot to (double). Spillerne står mot hverandre på hver sin side av nettet. Ballen spilles frem og tilbake over nettet, og spillerne forsøker å slå ballen slik at motstanderen får vanskeligheter med å klare å slå den tilbake.

Ballen kan kun stusse én gang innenfor hver spillers banehalvdel. Man kan også velge å spille ballen direkte.


POENG OG REGLER

En spiller vinner poeng dersom motstanderen ikke når ballen for en retur, returen havner utenfor banens oppmerkede område eller returen havner i nettet.  Spillet starter ved at en av spillerne «server», det vil si setter ballen i spill. For at serven skal godkjennes, må ballen treffe motstanderens serverute, et firkantet område inne på motstanderens banehalvdel. En ball fra serve kan ikke berøre nettet. Dersom en serve treffer nettkanten for så å ende i motstanderens serverute, skal førsteserven tas på nytt. Serveren har to forsøk på å serve. Om begge forsøkene mislykkes, får motstanderen poeng.

GAME – SET – MATCH

Hvert sett består av «game». For å vinne et game, trenger man å vinne fire ballvekslinger. Poengene regnes slik: seier i en ballveksling gir 15-0-ledelse. To ballvekslinger gir 30-0. Tre gir 40-0. Etter seier i fire ballvekslinger på rad, heter det «game», og gamet er vunnet.

For å vinne et sett må man vinne minst seks «game». Det er i tillegg et krav om at settet må vinnes med to game. Et sett kan altså vinnes med sifrene 6-0, 6-1, 6-2, 6-3 eller 6-4. Om stillingen blir 6-5, vil kampen fortsette. 7-5 er neste seiersmulighet.

Tennis - Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad