8 steder som vil få deg til og elske Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad regnes som å være den første renessansebyen i Norge. I Nord-Europa regnes denne festningsbyen som den best bevarte. I tillegg har Fredrikstad mye spennende arkitektur og historie.

Fredrikstad ble grunnlagt av kong Frederick II på 1500-tallet. Du finner et bastionsfort i Gamlebyen som ligger ved åpningen av den lengste elven i Norge, Glomma. Fredrikstad var dansk-norsk bolverk over svenskene mot øst, noe som er hovedårsaken bak så massive festningsverk. Du kan gå på en sti for å komme deg rundt vollgraven, utforske den bedårende lille gamlebyen og besøke fortene som ligger ved Kongsten og Isegran. Du kan bli trollbundet når du besøker Norges mest solrike landemerke, sør for Oslofjorden og den naturlige prakten. Du kan bli overrasket over de drømmende vikene som er dannet med granitt, holmene på Hvaler og den kongelige eiendommen på Hankø.

Her er noen av stedene du bør besøke i Fredrikstad:

HANKØ
Fredrikstad har en fantastisk skjærgård bestående av mange øyer, holmer og skjær. Den mest kjente øyen i Fredrikstadskjærgården er nok nydelige Hankø som ligger like utenfor Fredrikstad. Hankø byr på vakker natur, turstier og en nydelig skjærgård. Mange velger og legge søndagsturen hit. Du kommer deg over til Hankø med ferge fra Hankøsundet eller med egen båt.

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/hanko/

GAMLEBYEN -OLD TOWN
Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i området. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/gamlebyen/

HVALERØYENE
Hvaler består av 833 øyer, holmer og skjær. Med andre ord har du mange svaberg og stifte bekjentskap til. Hvaler bør oppleves til lands så vel som til vanns. Hvalerøyene er perfekt for utflukter og rike opplevelser.

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/skjargardsriket-hvaler/hvaler—oy-for-oy/

KONGSTEN FORT
Fortet er blant Fredrikstads mange unike kulturminner og er en del av Fredrikstad festning – Gamlebyen. Fra Kongsten er det en fantastisk utsikt over byen og distriktet. Fortet er kjent for sine kasematter (underjordiske ganger). Det er et ypperlig mål for en utflukt med en piknik-kurv i gå avstand fra Gamlebyen.

https://ostfoldmuseene.no/kongsten/

MÆRRAPANNA NATURRESERVAT
Området består av en stor gresslette omkranset av mange flotte glattskurte svaberg og store forekomster av barlind. Gressletta er ypperlig for små barn som vil leke. Det er flere lekeapparater, sandvolleyballbane, søppelkasser og toalettmuligheter. Det er fint og bade i bukta, men det er også små sandstrender lengre ut og langs svabergene – følg stien utover i enden av gressletta. I bukta er det leire-/sandbunn og langgrunt. På utsiden mot vest er det flotte svaberg og badestiger. Fint og rusle langs vannkanten utover på begge sider. Yppelige fiskeforhold fra svabergene på utsiden.

https://www.oslofjorden.com/kyststi/oestfold/maerrapanna_kyststi_friomraade_tur_fredrikstad.html

FREDRIKSTAD FK
FFK er en fotballklubb fra Fredrikstad i Østfold. FFK har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler. Klubben spiller i 2 divisjon og er en av Norges største fotballklubber, tross spill i 2 divisjon. I Norge har kun Rosenborg flere titler en FFK. Hjemmekampene spilles på Fredrikstad stadion som i 2007 ble kåret til Norges flotteste stadion og har kapasitet til 12 500 tilskuere.

https://www.fredrikstadfk.no/

ØSTRE FREDRIKSTAD KIRKE
Ble bygget i 1560 og var den første kirken i Gamlebyen. Seks ganger er kirkebygningene ødelagt av brann – siste gang var i 1764. Kirken ble bygget opp igjen og stod ferdig 1779. Du kan finne spor av forgjengerne i nåværende steinarbeid. Kirken har kapasitet til 450 personer.

https://kirken.no/ostrefredrikstad

FOTEN
Er en av de flotteste badestedene i Fredrikstad. Her finner du leketilbud til barn og ungdom som sandvolleyballbane, huske og badebrygge med badeflåte. For turgåere er det fine stier i området og Foten er også et populært sted for klatrere. I det flotte servicebygget tilbys kioskvarer og enkle matretter. Foten er tilrettelagt for bevegelseshemmede – her er det plass til alle!

https://www.visitoestfold.com/no/fredrikstad-og-hvaler/aktiviteter-og-attraksjoner/aktiviteter/Bad-Svommehall/?tlp=2141613&name=Foten-badeplass


https://www.prettywildworld.com/things-to-do-in-fredrikstad-norway/

JEG VIL GJERNE BESØKE FREDRIKSTAD OG HVALER

Mer info