Sommerferie i Fredrikstad – 6 perler du må besøke når du bor på Aktivitetsbyen

Fredrikstad på sommeren er fantastisk. Når du bor hos oss er du nær noen av byens beste attraksjoner og aktiviteter.

Her er noen tips for hva vi synes du bør oppleve når du har lagt ferien til Fredrikstad og Aktivitetsbyen!

  • Gamlebyen i Fredrikstad

Perfekt sted for hele familien på en sommerdag. Du kan utforske området ved vollene, vindelbruen, kanoner og alle de små gatene som myldrer av liv under sommeren. Ta deg en lunsj, nyt solen og se på den unike utsikten. Når solen blir for varm kan du ta turen innom flere av de små unike butikkene i Gamlebyen. Gallerier, restauranter og kafeer finnes også i hopetall samtidig som de yngste helt sikkert vil ta en tur innom det berømte modelljernbanesenteret som tilbyr utrolige detaljer og opplevelser for både store og små.

  • Opplev Isegran – Stedet for de mange slag

Denne øya er et yndet sted for byens befolkning. En sentrumsnær grønn lunge som passer utrolig bra til picnic, lek og flotte sommerdager i solen. Her har sjømenn, soldater, båtbyggere og konger satt sitt preg siden middelalderen. Stolte skuter har kastet loss og anker i havnen. Isegran ligger akkurat i elveutløpet mellom Gamlebyen og Kråkerøy og kan nåes enkelt med en av de gratis byfergene. Stedet er også kjent for innspilling av TV serien «ANNO» og innehar både båtgalleri og matservering i sommermånedene.

  • Sightseeing / Minicruise med byferga

Med den infrastrukturen som finnes i byen fant Fredrikstad Kommune en genial løsning når de satte byfergene til å gå rundt mot de travle sentrumsnære knutepunktene. Tilbudet ble raskt omfavnet av innbyggere og besøkende og i dag kjører det ferger kontinuerlig i bybildet. De rød og hvite fergene har blitt en slags signatur for byen og er de senere årene blitt et kollektivtilbud som er gratis. Byfergen kjører mellom Gamlebyen, Isegran , Sentrum og Gressvik. Dette er et perfekt «minicruise» hvor byen får vist seg fra sin beste side!

  • Adventuregolf på Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Norges råeste eventyrgolfbane finner du rett ved Gamlebyen i Fredrikstad. 12 morsomme hull som alle inneholder en del fra Fredrikstad, enten det er historiske bygninger, bruer eller kjente personligheter. En aktivitet som passer for både liten og stor og særlig de med litt konkurranseinstinkt. Et godt avbrekk i turen til Gamlebyen hvor alle kan få oppleve god mestringsfølelse!

Jenter spiller minigolf i Aktivitetsbyen
Jenter spiller minigolf i Aktivitetsbyen
  • Middag på bryggepromenaden

Få, om noen andre byer kan måle seg mot Fredrikstads innbyggere sitt hjertebarn «Brygga». Brygga er hjerte i byen, samlingspunktet og stedet der man etterlever mottoet «Det årnær sæ» i Fredrikstad. En sommerkveld med mat og drikke på første rad er rett og slett en av de bedre sommeropplevelsene man kan ha. Byens restauranter disker opp med ulike retter, mens båtlivet kjører sakte forbi på en nydelig sommerkveld. Ta byferga inn til sentrum og la bilen bli stående, hva mer kan man ønske seg?

  • Golfrunde på Gamle Fredrikstad Golfklubb

Gamle Fredrikstad Golfklubb har en unik beliggenhet ved Gamlebyen i Fredrikstad og er en relativt ny golfbane på Byens Marker.  Banen kan beskrives som en linkspreget parkbane med nok av utfordringer i form av utfordrende greenområder og flere strategisk plasserte vannhinder. Utforming og funksjoner hentet fra baner som Kingsbarns Links i Skottland. Anlegget består av drivingrange, treningsområde for nærspill, 9 hull Pay & Play golf og fotballgolf.